LIVE TEXT | Război în Ucraina. Cel puţin 89 de sportivi şi antrenori ucraineni au fost ucişi de la începutul războiului, afirmă Zelenski

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Cel puţin 89 de sportivi şi antrenori ucraineni au fost ucişi de la începutul războiului, afirmă Zelenski

UPDATE 05:00 Nu există un loc 100% sigur în Ucraina, afirmă soţia preşedintelui ucrainean

Olena Zelenski, soţia preşedintelui Volodimir Zelenski, a declarat că în prezent nu mai există niciun loc 100% sigur pe teritoriul ucrainean. Oamenii trăiesc acum într-o tensiune continuă.

„În prezent, nu există un loc 100% sigur în Ucraina. Rachete zboară deasupra noastră şi, din păcate, zboară şi în clădiri rezidenţiale. (...) De fapt, ucrainenii adulţi şi copiii se culcă în fiecare seară, fără să ştie dacă se vor trezi mâine, pentru că o rachetă rusă poate lovi oricând, aşa cum sa întâmplat zilele trecute la Odesa, Mikolaiv şi Kiev„, a declarat Olena Zelenski.

UPDATE 03:00 Peste 80 de sportivi şi antrenori ucraineni au murit pe front

Preşedintele Zelenski a afirmat că peste 80 de sportivi şi antrenori ucraineni au murit în luptă, în timp ce alţi 13 au fost capturaţi de ruşi. Zelenski a avut o discuţie cu preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional, Thomas Bach, cu care a discutat despre pierderile suferite în rândul sportivilor şi antrenorilor care au ales să apere ţara.

„Mulţi sportivi ucraineni s-au alăturat forţelor armate ale Ucrainei pentru a ne apăra statul, a-l apăra pe câmpul de luptă. 89 de sportivi şi antrenori au murit în luptă, iar 13 au fost capturaţi şi sunt în captivitate rusă”, a spus Volodimir Zelenski.

UPDATE 00:00 Un pod de cale ferată, aruncat în aer în regiunea Zaporojie

Forţele armate ucrainene au anunţat, duminică, că armata rusă a aruncat în aer un pod de cale ferată în regiunea Zaporojie, între Melitopol şi Tokmak.

„Astăzi după-amiază s-a raportat că podul de cale ferată dintre Melitopol şi Tokmok a fost aruncat în aer. O explozie a răsunat în satul ocupat Liubimivka. Ruşii au folosit această cale ferată pentru a trimite trenuri încărcate cu arme şi echipamente militare spre front”, se arată în raportul forţelor ucrainene de operaţiuni speciale.

Lukaşenko afirmă că a susţinut şi continuă să susţină Rusia

Preşedintele Belarusului, Alexander Lukaşenko, a afirmat că ţara sa a susţinut şi va continua să susţină Rusia în războiul cu Ucraina, relatează Libertatea.ro.

„Ni se reproşează că suntem singura ţară din lume care susţine Rusia pentru că a pus o barieră împotriva abuzului asupra ruşilor şi a poporului rus. Am susţinut şi vom continua să sprijinim Rusia. Este un stat frăţesc pentru noi, este ţara în care locuiesc fraţii noştri”, a declarat Aleksandr Lukaşenko.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

5 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?